Cum pastram curate salteaua si asternuturile pentru pat

Locul tau preferat de odihna este si locul preferat al acarienielor. Acesta ofera un mediu propice pentru ca aceste microorganisme sa se dezvolte: caldura, umezeala si celulele moarte provenite din exfolierea pielii, ce reprezinta hrana pentru acestia. Salteaua, lenjeria de pat, pernele, pilotele si paturile cantoneaza un numar foarte mare de acarieni.

Ce ai de facut:

  • Spala asternuturile si paturile cat mai des. Foloseste o temperatura mai inalta, 60°C. Daca ai obiecte din tesaturi care nu se preteaza a fi spalate la masina, le poti ingheta. Efectul va fi acelasi. Acarienilor nu le plac temperaturile extreme.
  • Utilizeaza detergenti cu efect antibacterian sau apeleaza cu incredere la uleiurile esentiale, cum sunt uleiul de eucalip sau cel de tea tree.
  • Daca unul dintre membrii familiei are alergii sau sensibilitati accentuate generate de acarieni, este recomandat sa inlocuiesti pernele si pilotele umplute cu fulgi sau puf, cu cele umplute cu fibre sintetice. Opteaza pentru cele a caror material include fibre cu efect antibacterian, cum sunt cele cu ioni de argint.
  • Aspira salteaua. De fiecare data cand schimbi asternuturile, este bine  sa folosesti aspiratorul pe suprafata saltelei. Cumpara-ti un model dotat cu filtru HEPA, care are capacitatea de a absorbi pana la 99% din praful, polenul si acarienii de pe suprafete.

TE AJUTAM NOI CU SERVICII PROFESIONALE DE CURATARE SALTEA, CHIAR LA TINE ACASA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *